Informatie

Bijeenkomsten voor ouders in de vroege kinderjaren

Bijeenkomsten voor ouders in de vroege kinderjaren


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Het is de eerste keer dat hij naar school gaat, hij is pas 3 jaar oud en we zien hem nog steeds heel hulpeloos. Hij heeft op de kleuterschool gezeten, maar we kunnen niet zeggen dat hij een veteraan is in deze worstelingen en alle ouders wachtten met spanning op de eerste ontmoeting met de leraren, zodat ze ons konden vertellen hoe de aanpassingsperiode is verlopen en wat we als leidraad moeten weten de nieuwe koers.

Meestal worden infantiele klassen aanvankelijk in twee groepen verdeeld, zodat elk kind geleidelijk zijn klasgenoten en de nieuwe fysieke ruimte leert kennen. Op deze manier is het voor kinderen gemakkelijker om een ​​vertrouwensband te creëren.

Hoewel alle ouders onze kinderen kennen, zijn we op de eerste bijeenkomst van Early Childhood Education, wanneer ze ons beginnen te vertellen hoe onze kinderen zijn en wat de kenmerken van hun leeftijd zijn, sprakeloos alsof we luisterden naar een waarzegster die ons kaarten vertellen. En zo begon de leraar ons te vertellen dat jongens en meisjes op deze leeftijd worden gekenmerkt door overwegend motorisch gedrag (het mijne stopt niet), dat ze uitvoeren met korte stapjes die voortdurend in activiteit variëren.

Wat betreft de motorruimte, ze houden ervan om te openen, sluiten, eruit te halen en dingen erin te doen (ik ben natuurlijk gek op lades, ik blijf alles plaatsen dat eruit haalt) en ze spelen graag met montagespelletjes, openen en sluiten van verpakkingen of passen ringen (zoals de mijne ...). En hij vertelde ons ook dat ze zich op deze leeftijd uiten en communiceren door middel van knuffels, kussen, bijten en duwen, waardoor ze ook hun eigen kracht testen (en ik dacht dat mijn kind de meest aanhankelijke ter wereld was, hoewel tijden ook de grofste). En blijkbaar is dit hun manier van omgaan.

Het zijn ook kleine ontdekkingsreizigers omdat ze zich aangetrokken voelen tot objecten of mensen die hun aandacht trekken. En hoewel ik veel klaag over hoe onverschrokken mijn zoon is, lijkt het ook een gemeenschappelijk kenmerk van iedereen te zijn, de uitdaging aan te gaan om alleen te overwinnen, wat vereist dat je je altijd bewust bent van hen om ervoor te zorgen dat het dat doet gebeurt hen niet, niets. En last but not least duiken ze ook graag in onderduikplekken, dozen, tunnels en speelconstructies, slepen en openen en sluiten. Op deze leeftijd beginnen ze ook met symbolisch spel: beroepen, moeder spelen, de baby slapen ...

En hoe ga je communiceren? Zullen de docenten begrijpen wat u zegt? Voor mijn zoon betekent een woord veel dingen en alsof ze op dat moment mijn gedachten aan het lezen waren, merkten ze op dat kinderen een subjectief persoonlijk vocabulaire hebben om die dingen te noemen die hen aantrekken of beangstigen en dat woorden soms geen dragers zijn. van concepten, dat wil zeggen, ze maken nog geen onderscheid tussen het bijzondere en het algemene. "Wow" is bijvoorbeeld alles dat 4 poten heeft.

Met betrekking tot de regels waarschuwden ze ons voor het belang van het naleven van de schema's (met wat het hen kost om vroeg wakker te worden), wat deel uitmaakt van hun aanpassing, om hun bezittingen te identificeren met de naam op hun kleding, baby, jassen, jassen ... (ik heb alles gemarkeerd, alles ...!) En om te werken aan persoonlijke autonomie (oh, moeder, daar zitten we een beetje visachtig9. In dit hoofdstuk realiseerde ik me dat de meeste ouders We probeerden een pokerface ... Een van de eerste vragen die ze ons stelden was zindelijkheidstraining (uff ... godzijdank dat de mijne vandaag geen luier meer draagt, maar als hij op een dag ontsnapt ... Je zult zeggen dat hij nat is , zal ik een complete verandering van verandering moeten brengen?), en dan gaan we over naar de eetgewoonten aan tafel en het gebruik van bestek zodat iedereen alleen eet (de mijne moet het verbeteren omdat het veel vlekt, dus dit jaar zal ik de baby elke dag moeten wassen ...).

Naast commentaar op het autorisatiesysteem voor het ophalen van kinderen als ouders niet komen en het hoofdstuk over medicatie en doseringsrichtlijnen als kinderen ziek zijn, bedankten ze de ouders hartelijk voor onze deelname en nodigden ze ons uit om de informatie met hen te delen. gretig om aan deze nieuwe periode te beginnen.

Marisol Nieuw.

U kunt meer artikelen lezen die vergelijkbaar zijn met Bijeenkomsten voor ouders in de vroege kinderjaren, in de categorie On-site Education.


Video: ALS ZE LANGSLOOPT - LEO NARDELL (Juli- 2022).


Opmerkingen:

 1. Dazuru

  Ik feliciteer, heel goed nadenken

 2. Essien

  Welke woorden nodig ... geweldig, het uitstekende idee

 3. Antoneo

  Het gaat over iets anders en het idee van houden.

 4. Christofor

  Ik zal het weten, heel erg bedankt voor de uitleg.

 5. Grogami

  Je vergist je. Laten we het bespreken.

 6. Ferris

  Ik vind deze zin prachtig

 7. Vudorr

  Het is interessant. Vertel me alsjeblieft - waar kan ik hierover lezen?



Schrijf een bericht