Informatie

Zwangerschapsdromen ontcijferen: tweede trimester

Zwangerschapsdromen ontcijferen: tweede trimester


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Je baart een nestje kittens. Dan slaap je met je middelbare schoolvriendje. Nu probeer je een snelle ontsnapping te maken, maar je hebt te veel tassen om alleen te dragen.

Sommige droombeelden verschijnen meestal in bepaalde stadia van de zwangerschap. Lees verder voor hulp bij het uitzoeken van wat uw dromen u kunnen vertellen. De volgende fragmenten, aangepast van Vrouwenlichamen, vrouwendromen door psycholoog Patricia Garfield, beschrijf enkele veelvoorkomende dromen in het tweede trimester en hun mogelijke interpretaties.

Nieuwsgierigheid naar de moeder-baby connectie

'Als ik mijn moeder bezoek, zit ik alleen in haar woonkamer. Vlakbij mij op een stoel staat een huisdier van haar, een gibbonachtig wezen. Ik blijf op afstand van hem, bang dat hij zou bijten. Hij klimt rond op de meubels en knabbelt op een pompoen in een hangende mand. "
Joan's droom tijdens haar vierde zwangerschapsmaand

Tijdens het tweede trimester worden in de dromen van een zwangere vrouw dieren getoond die meer babyachtig zijn, zoals pups, kuikens en kittens. Afhankelijk van haar houding ten opzichte van de zwangerschap, haar partner en haar situatie, kan het dier bedreigend of liefdevol zijn. Joans droom hierboven suggereert dat ze enige ambivalentie voelde over het effect van het vreemde nieuwe wezen dat in haar leven kwam. Zou zijn aanwezigheid destructief zijn?

De aanwezigheid van vriendelijke dieren - zeldzame en charmante wezens in dromen - wordt algemeen beschouwd als een goede relatie tussen de dromer en zijn of haar instincten. In de dromen van veel zwangere vrouwen zijn dieren vaak knuffelig en schattig. Misschien ontdek je dat de dieren in je dromen zich ontwikkelen van zeedieren tot landzoogdieren, die de reis van oervoorouders voorstellen.

Op andere momenten kan het zijn dat je direct over je ongeboren kind droomt. Uw gevoel over het dier of de baby zegt iets over uw houding ten tijde van de droom.

Onzekerheid over je uiterlijk

"Ik droom al weken over mijn oude vriendje. Wilde, sensuele dromen. Ik ben weer bij hem, zoenen en vrijen - het is net zo gepassioneerd als altijd. Als ik wakker ben, heb ik fantasieën dat ik wil dat hij het ziet ik met een kind. Wat is er aan de hand? '
Veronica, tijdens haar zesde zwangerschapsmaand

Erotische dromen zijn waarschijnlijker naarmate de aanstaande moeder groter wordt - ze komen het vaakst voor tijdens de laatste drie maanden. De redenen voor erotische dromen bij zwangere vrouwen zijn net zo divers als de vrouwen zelf.

Niettemin delen de meeste aanstaande moeders hun bezorgdheid over hun veranderende figuur en het effect dat dit zal hebben op hun seksleven. Geslachtsgemeenschap is noodzakelijkerwijs onhandiger tijdens de laatste maanden van de zwangerschap. Beroofd van de gebruikelijke regelmaat of intensiteit van seks, compenseert een aanstaande moeder dit soms in dromen.

Afgezien van wat voor fysieke ontbering ze ook voelen, voelen zwangere vrouwen zich vaak onzeker over hun blijvende aantrekkingskracht. Meubels grijpend ter ondersteuning, vindt de aanstaande moeder haar lichaam steeds moeilijker te manoeuvreren. Erotische dromen tijdens de zwangerschap bieden gewoon de geruststellende geruststelling: "Maak je geen zorgen. Zie je, je bent sexy, aanlokkelijk en liefdevol."

Maak je zorgen over de liefde of toewijding van je partner

"Ik sjouw met zware bagage, verschillende items, en John (mijn man) ook. Ik stop de ene tas in de andere en bied deze aan John aan. Hij neemt de dubbelgevouwen tas, waardoor mijn lading aanzienlijk lichter wordt."
Een van Joans zwangerschapsdromen

Joan dacht dat het overnemen van de extra tas het plan van John zou kunnen symboliseren om gedurende enkele maanden na de geboorte van de baby de hele loonverdienende "last" over te nemen. Hier lijkt de bagage, die vaak verwijst naar gewichtstoename in de dromen van zwangere vrouwen, meer te verwijzen naar financiële lasten. Joans man zou een 'dubbele lading' dragen, en ze voelde zich dankbaar.

Soms wordt een aanstaande moeder gemarteld door nachtmerries dat haar man een liefdesrelatie heeft. Of ze kan zich vreemde vrouwen voorstellen die haar man voorstellen. Zulke dromen drukken ook een gevoel van onzekerheid uit over het vasthouden van de liefde en aandacht van de echtgenoot in een tijd van grote verandering.

Een zwangere vrouw heeft een realistisch gevoel van kwetsbaarheid. Ze is meer dan ooit afhankelijk van de welwillendheid en steun van de mensen om haar heen, vooral haar echtgenoot. Ze is misschien bang voor zijn verlies.

Voor de meeste vrouwen is de onzekerheid gelukkig ongegrond en gaat ze voorbij. Veel vrouwen merken zelfs dat door de ervaring van de voorbereiding op de komst van een baby en de bevalling, haar en haar man op een diepe manier bindt. Zwangere vrouwen die begrijpen dat een echtgenoot zich vaak verwaarloosd voelt, zullen manieren vinden om hem bij de voorbereidingen op het ouderschap te betrekken.

Leer meer:


Bekijk de video: Een boek met betekenis dromen (Juli- 2022).


Opmerkingen:

  1. Dhu

    Persoonlijke berichten helemaal vandaag verzenden?

  2. Thurlow

    Mijn excuses voor het bemoeien ... Maar dit onderwerp staat heel dicht bij mij. Ik kan helpen met het antwoord. Schrijf in PB.Schrijf een bericht